Op afstand blijven en elkaar toch kunnen raken

Wat doe je met ‘blurring’? Welke rol is verstandig als leidinggevende, nu jouw mensen vaak thuis werken? Welke faciliteiten en kaders verwacht men in een thuiswerk-situatie van een werkgever? Maar ook: hoe houdt je een team in stand?

Besteed aandacht aan je team en creëer antwoorden. Dat kan met de LEGO® SERIOUS PLAY® methode coronaproof en effectief. Ondanks dat je op afstand blijft, kun je met jouw inbreng de ander raken!

Vanuit thuis
Thuiswerken blijft in werkend Nederland voorlopig de norm, aldus het kabinet, zonder dat een einddatum in het vooruitzicht staat. Dit duurt nu alweer een half jaar. En de effecten van thuiswerken worden steeds zichtbaarder.  

Effecten
De korte termijn-effecten, die op het eerste oog wel aanspraken, kennen we allemaal wel. Er hoeft minder te worden gereisd en online vergaderen duurt veelal korter. Maar voor de langere termijn lijken de nadelige gevolgen de overhand te krijgen. Mensen in creatieve beroepen missen de fysieke interactie en hebben daar last van in hun creatieve processen. Er zijn veel ergonomische uitdagingen bij thuiswerkplekken in ruimtes, die daarvoor in eerste instantie niet voorzien waren. En wat te denken van het risico van ‘blurring’; in mijn eigen woorden: als een werknemer niet genoeg afstand meer kan nemen van zijn of haar werk en er zodoende onvoldoende tijd wordt benut voor rust en ontspanning. De gemiddelde overwerk-tijd in Europa steeg bijvoorbeeld van een uur naar maar liefst zes uur per week (ADP, 2020).

Ik geef het je te doen
Ook als leidinggevende heb je een reeks uitdagingen. Ben je gewend en het juiste type om op een manier leiding te geven, die gestoeld is op vertrouwen in (de taakvolwassenheid van) jouw teamleden? En hoe zorg je voor voldoende teamgevoel, onderlinge betrokkenheid en borg je samenwerking en samenspraak? Hoe neem je twijfels weg bij medewerkers, die zich veilig moeten kunnen voelen als ze de fysieke werkplek weer af en toe gaan gebruiken?

Ga aan tafel
Denk er dan serieus over na om een dag als team aan tafel te gaan.  Let op: niet aan tafel te zitten, maar – op een veilige afstand van minstens 1,5 meter – aan tafel te staan. En overweeg dan de LEGO® SERIOUS PLAY® methode. Ik weet zeker dat het jouw team helpt, door samen antwoorden te geven op vragen die jouw team bezig houden. Of door onzekerheden weg te nemen.

Investeer in een dag samen werken. Dat kan over het thuiswerken vanwege corona gaan maar ook een algemene teambuilding sessie zijn. Jouw team groeit in de loop van de dag en dat is winst voor team en teamleider. Dat garandeer ik.

Met een speelse knipoog
LEGO® SERIOUS PLAY® leent zich voor een teamactiviteit, waarin serieuze vraagpunten met een speelse knipoog worden aangevlogen. Dat maakt het laagdrempelig voor iedere medewerker. Dit leg ik graag uit in een (zogewenst online) gesprek, als je geinteresseerd bent.

Hoge korting voor snelle beslissers
Werkgevers zitten voor de korte termijn niet te wachten op hoge, extra uitgaven. Daarom een aanbieding voor snelle beslissers: 65% korting op een Teambuilding-sessie (van 10 tot 16 uur) via de LEGO® SERIOUS PLAY® methode, voor een team van maximaal 15 deelnemers (uitgaande van een geschikte, coronaproof werkruimte en voldoende faciliteiten), op een van de volgende data: zaterdag 3 oktober, zaterdag 10 oktober, maandag 19 oktober, dinsdag 20 oktober, donderdag 22 oktober, vrijdag 23 oktober, zaterdag 24 oktober.

Interesse
Dan kies snel een datum en stuur een e-mail naar arno.bendermacher@ziggo.nl of bel op:
06 53 15 42 13.

Comments are closed.