IMG_ARNOMijn naam is Arno Bendermacher. Ik ben in Denemarken opgeleid tot Certified Advanced Facilitator Lego® Serious Play® en bevoegd om sessies met deze methode te ontwerpen en te faciliteren. Daarmee heb ik een ruime ervaring opgebouwd.

Ik ben heel enthousiast over de Lego® Serious Play® Methode en kan er uren over vertellen. Maar niet alleen ikzelf. In de sessies, die ik met teams van gemeenten, profit- en non-profit organisaties heb gedraaid, heb ik gemerkt dat Lego® Serious Play® alle deelnemers – zonder uitzondering – enthousiast maakt. Sommigen kijken aanvankelijk de kat uit de boom, maar al snel ontdekken ze dat het om ‘serious play’ gaat. We gaan het immers in de sessie hebben over een vraagstuk dat ieder van hen vaak dagelijks bezig houdt en waarvoor ze graag een oplossing vinden. En dat is laagdrempelig, iedereen kan even veel inbreng leveren en samen op een leuke manier stappen zetten naar een resultaat!
Het is geweldig om te zien hoe iedere deelnemer in een ‘flow’ terecht komt en zich dat vervolgens vertaalt in indrukwekkende modellen en genuanceerde verhalen. Hoe een sessie stapsgewijs tot een succes wordt!

Als facilitator probeer ik groepen daarin te begeleiden. Natuurlijk maak ik vooraf een script en een tijdsplanning. Maar een goed verloop van de sessie staat centraal. Ik probeer dat aan te voelen en daarop in te spelen. Naast enkele standaard toepassingen ligt mijn kracht in maatwerksessies, helemaal afgestemd op de wensen van de klant en het organisatievraagstuk dat zich voordoet.

Lego® Serious Play® is bij uitstek geschikt om groepen mee te nemen in verander- en verbeterprocessen. Hen te laten zien welke uitdagingen er in verandering liggen en hiervoor enthousiast te maken!

Maar een Lego® Serious Play® sessie werkt ook heel goed ‘stand alone’. Maar neem dat ‘stand alone’ niet te letterlijk: dat het werken met deze methode voor een organisatie in de praktijk daadwerkelijk waarde toevoegt, wil ik een fase later graag met eigen ogen zien. Dus ga ik naderhand nog een keer op de koffie bij deze klant. Nazorg, een gratis onderdeel van mijn servicepakket.

Klik hier voor de feedback van tevreden klanten tot nu toe!

Neem contact met ons op voor meer informatie