Vraag je handen om de oplossing!

IMG_2706

Eat of be eaten
Innovatie, vernieuwing. Begrippen die ondernemingen steeds meer gebruiken. Sta je stil, dan kom je op achterstand.  ‘Shift happens’: je omgeving verandert snel en je moet er als de wiedeweerga bij zijn, anders is een ander je voor. Toen ik, in mijn tijd als manager bestuur en beleid bij de KNVB, in 2005 een Strategische marketingplan schreef, gebruikte ik hiervoor de zinsnede: ‘Eat, or be eaten,’. Grijp je zelf niet naar een kans, dan kaapt de ander die voor je neus weg. Doe dat dus, nu je ertoe in staat bent en de capaciteit en marktpositie hebt. Anders is de kans groot, dat je uiteindelijk qua marktpositie afzwakt en een ander jouw plaats overneemt.
Denken over strategie en inspelen op veranderingen om je heen, daar gaat het om. Het is een must om te overleven!

Onorthodox
Laats werd ik door een collega-organisatieadviseur voor een klus aanbevolen. “Arno Bendermacher hanteert een onorthodoxe methode, die heel geschikt is omin te spelen op kansen in de markt’, zo schreef hij in zijn e-mail. Onorthodox, een bijzondere term. Volgens het woordenboek staat die voor ‘niet volgens de leer’ en dat is in feite ook zo. LEGO® SERIOUS PLAY® is een relatief nieuwe methode die nog niet gangbaar is en dus nog niet ‘volgens de leer’. Als ik de term ergens noem, dan vraagt het telkens weer om een introductie. Een uitleg dat het om serieus werken aan organisatievraagstukken gaat, dat het mensen helpt out of the box en innovatief te denken. Dat het hen uit het zo gebruikelijke en comfortabele karrespoor haalt en nieuwe gedeelde inzichten toelaat.

Hersenen en handen ‘sparring partners’
Als je je handen de vrije loop laat, komen daar via de LEGO® SERIOUS PLAY® methode resultaten uit, die je louter en alleen denkend niet zou verkrijgen. Het onderbewustzijn wordt geactiveerd door het met je handen werken met LEGO. Als facilitator van deze methode help ik deelnemers door vooraf de juist geformuleerde vraag of uitdaging te stellen en achteraf te helpen het model – gebouwd vanuit de LEGO stenen – qua betekenis te duiden. In de fase van bouwen speel ik nauwelijks een rol. Daarin staan ze alleen. Nou ja, samen met hun handen en de ingevingen vanuit werkgeheugen en onderbewustzijn.
Het is heel gebruikelijk dat hersenen en handen nauw samen werken. Een mooi voorbeeld is het onthouden van een wachtwoord of pincode. Ben je dat vergeten, dan helpt het vaak als je het uittypt. Dan ineens heb je het weer op het netvlies. Een ander voor iedereen herkenbaar voorbeeld: het toetsenbord. Alhoewel de letters op dezelfde plaats naast elkaar staan, werken we vaak langzamer op het toetsenbord van onze iPhone dan het toetsenbord van de desktop.
Vanuit de uitdaging of vraag zetten we onze hersenen aan het werk. De handen werken dan zo samen, dat het snel allerlei zaken naloopt en vooral het relevante onthult, in feite vergelijkbaar met een google zoekmachine die door het onderbewuste wordt bestuurd en belangrijke elementen aan de oppervlakte brengt.

Iedereen doet mee
Minder vaak aan bod komt dat de methode ook een oproep aan iedere deelnemer doet om een actieve bijdrage te leveren. Creatief denken en komen met oplossingen, dat is niet alleen voor die paar mensen in je managementteam, die vroeger ook al altijd als eerste de vinger opstaken in de klas. LEGO® SERIOUS PLAY® doet een appèl op alle leden van een directie, MT-leden of productieteam uit de ploegendienst. De methode betrekt iedereen erbij en er is 100 % betrokkenheid. In de vakliteratuur wordt vaak een vergelijking getrokken met reguliere vergadermomenten waarin 20% van een groep 80% van de tijd praat.
Jij komt bijvoorbeeld met een idee, waarin de een gelooft, maar de ander meteen een aanpassing voorstelt. Weer een ander luistert halverwege jouw verhaal al niet meer, want hij denkt na hoe hij zal gaan reageren, terwijl diens buurvrouw ondertussen op haar smartphone een interessante e-mail van haar vriendje leest. En dan zit er nog eentje aan tafel, die al meteen is afgehaakt bij de presentatie van jouw eerste idee en haar gedachten laat gaan over de bestemming van de komende skivakantie. Bij LEGO® SERIOUS PLAY® zie je dat niet. LEGO® SERIOUS PLAY® maakt daar een einde aan.
Voor sommige deelnemers is het de eerste keer, dat hen expliciet wordt gevraagd mee te denken in oplossingen en creativiteit. Voor elke teamgenoot is het dan al een onthulling om te zien dat iedereen in het team zijn of haar oplossing voor ogen heeft voor het organisatievraagstuk. Dat iedereen creativiteit in zich heeft. LEGO® SERIOUS PLAY® verlaagt hiervoor de drempel en laat mensen vrijwel automatisch die uitdaging oppakken.

Onbegrensd
De mogelijkheden met de LEGO® SERIOUS PLAY® methode zijn onbegrensd. Het met de handen combineren van de geavanceerde LEGO onderdeeltjes op een bodemplaat, kan tot eindeloos verschillende modellen leiden. Aan het begin van elke sessie laat ik deelnemers in drie tot vier minuten – met hetzelfde, gesorteerde LEGO materiaal – een toren bouwen. Het is mooi om te zien welke verschillende en creatieve bouwsels er ontstaan, zelfs met de beperkte keuze uit LEGO deeltjes. Geef ik ze daarna de kans te werken met LEGO materiaal waarvoor een 12 meter lange tafels nog te klein is, dan wordt het met LEGO werken aan oplossingen voor vraagstukken, waarmee men vaak dagelijks te maken heeft, nog veel leuker maar vooral nuttiger.

Meer weten over deze methode?
Dan kijk verder op deze website legoseriousplaynederland.nl en bel of e-mail. Ik ga met plezier en enthousiasme in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in deze blogs, dan meld je aan voor de nieuwsbrief van ForwardInBusiness, die eens per maand uitkomt. Abonneer je snel, dan krijg je binnenkort de nieuwsbrief maar ook GRATIS mijn eerste Ebook. Klik dan hier.

Comments are closed.